Matematik

værdimængde og definitionsmængde, hjælp

15. april 2018 af inneedofhelp123 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg kan ikke finde ud af det med værdi- og definitinsmængde... Altså jeg ved godt, hvad det er, kan bare ikke se tallene for mig. Nogen, der kan hjælpe? Hvis I kan svarene på opgaven (som jeg har vedhæftet), må I rigtig gerne skrive svaret og så forklare hvorfor svaret er sådan. Tak på forhånd <3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

kvadratroden skal tages af et ikke-negativt tal, dvs
  x-3 ≥ 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2018 af mathon

c)
           \small Dm(f)=\mathbb{R}\backslash \{-3\}               \small \small Vm(f)=\mathbb{R}


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2018 af mathon

d)
           \small \small Dm(f)=\mathbb{R}\backslash \{4\}               \small \small Vm(f)=\mathbb{R}


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2018 af ringstedLC

b) Def.-mængde: Under et kvadratrodstegn må der ikke stå noget negativt:

\begin{align*}x-3&\geq 0\\ x&\geq\;? \end{align}

c) og d) Def.-mængde: Under en brøkstreg må der ikke stå nul:

\begin{align*}x+3&\neq 0\\ x&\neq\;? \end{align}


Svar #6
15. april 2018 af inneedofhelp123

#3

c)
           \small Dm(f)=\mathbb{R}\backslash \{-3\}               \small \small Vm(f)=\mathbb{R}

Hvorfor R/{-3}? Og hvorfor de krøllede parenteser? 


Svar #7
15. april 2018 af inneedofhelp123

#6
#3

c)
           \small Dm(f)=\mathbb{R}\backslash \{-3\}               \small \small Vm(f)=\mathbb{R}

Hvorfor R/{-3}? Og hvorfor de krøllede parenteser? 

Og hvad betyder den omvendte skråstreg?


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

A / B    betyder "alle de elementer i A som ikke er elementer i B"

F.eks.
{1,2,3,4,5} / {2,5} = {1,3,4}


Svar #9
15. april 2018 af inneedofhelp123

Kan værdimængden være R i opg 3? Er 0 ikke også et reelt tal?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. april 2018 af Soeffi

#0.


Skriv et svar til: værdimængde og definitionsmængde, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.