Fysik

Fysik(foton)

18. april 2018 af 10986 - Niveau: B-niveau

Beregn:

b) Frekvensen af lys med fotonenergien 2.5 eV.

facit:6.04*10^14Hz

c) Bølgelængden i luft for fotoner, som har energien 1.00eV

facit:1.24um

d) Bølgelængden i vand for fotoner, som har energien 1.00eV

facit:933nm

Har prøvet at udregnde dem alle men får forkert facit... Håber nogle vil hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2018 af mathon

b)
             \small f=\frac{E}{h}=\frac{2.5\; eV}{4.13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s}=6.04\cdot 10^{14}\; Hz


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2018 af mathon

c)
             \small \small \lambda =\frac{h\cdot c}{E}=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{1.00\; eV}=1239.84\; nm=1.23984\; \mu m\approx 1.24\; \mu m


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2018 af mathon

d)
    Lysets hastighed i vand:
                                             \small v=\frac{c}{n}=\frac{2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s}}{1.33}=2.25408\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s}

                                                                                    
             \small \lambda =\frac{h\cdot v}{E}=\frac{932.21\; eV\cdot nm}{1.00\; eV}=932.21\; nm


Svar #4
18. april 2018 af 10986

i opgave b) plancks konstant er 6.63*10^-34 J*s hvis jeg omregner den til eV*s så gør jeg det på følgende måde:

4.97*10^(-19)/(6.63*10^(-34))= 7.496229261 10 ^14

Derved vil jeg kun få det halve det du har udregnet..?
 


Svar #5
18. april 2018 af 10986

Hov nej det mig der roder i det - har fået udregnet det samme som dig nu ;-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2018 af mathon

         \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! h=6.62607\cdot 10^{-34}\; J\cdot s=\left (6.24151\cdot 10^{18}\; \tfrac{eV}{J} \right )\cdot \left ( 6.62607\cdot 10^{-34}\; J \right )\cdot s=4.13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s


Svar #7
18. april 2018 af 10986

Kan ike finde ud af b.. Men burde man ikke også kunne løse den som jeg har prøvet?

Svar #8
18. april 2018 af 10986

v(luft) skal sefl være= 3.00*10^8

Derved får jeg resultatet 0.0012448m?


Skriv et svar til: Fysik(foton)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.