Matematik

Tangent, størsteværdi mm.

19. april 2018 af Sariwa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan forklare mig den vedhæftede opgave 

Vedhæftet fil: Udklipmt.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2018 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f '(x)=0.

Tangenthældningen i (x0, f(x0)   er f '(x0)


Svar #3
19. april 2018 af Sariwa (Slettet)

Tusinde tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2018 af StoreNord

Tangent, størsteværdi.png


Svar #5
19. april 2018 af Sariwa (Slettet)

Men er en grafik besvarelse fydestgørende, jeg forstår nemlig stadig, intet med x=e, eller generelt at finde en hældning til et punkt, og jeg har den holdning at hvis jeg ikke forstår opgaven vil jeg hellere droppe den end at aflevere noget uden forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2018 af StoreNord

"Find f'(x) og løs ligningen f '(x)=0."    det kræver selvfølgelig, at du kan diferentiere f(x), som er en kvotient-funktion.
e er bare et tal (ca 2,7).


Svar #7
19. april 2018 af Sariwa (Slettet)

Jeg kan sagtens differentiere og jeg forstår metoden der benævnes, men jeg kan ikke finde sammenhængen mellem den og spørgsmålet. Jeg forstår ikke hvad jeg finder frem til med det, tangenten, størsteværdien. Jeg forstår ikke teorien, at gøre det forstår jeg, men ikke hvorfor, og jeg skal jo give fyldestgørende beskrivelse så min lærer ved at jeg forstår hvad jeg laver.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2018 af StoreNord

f'(x) er grafens hældning netop i x,
Dèr hvor hældningen er 0, er grafen vandret på et fantisk kort stykke. Det sker når funktionen har et maksimum eller et minimum.

I et tangentpunkt er grafens hældning den samme som tangentens hældning.


Svar #9
19. april 2018 af Sariwa (Slettet)

Okay nu forståe jeg lidt bedre og vil prøve igen, lidt. Hvis jeg går i stå skriver jeg

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2018 af ringstedLC

Måske kan dette hjælpe:

https://forum.webmatematik.dk/viewtopic.php?f=11&t=334 om tangenten.

https://forum.webmatematik.dk/viewtopic.php?f=12&t=325 om monotoniforhold.

ellers kommer du bare igen.


Skriv et svar til: Tangent, størsteværdi mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.