Fysik

hjælp - HASTER

19. april 2018 af marielinge - Niveau: C-niveau

Er dette rigtigt beregnet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2018 af Soeffi

Jeg kan godt lide, at du viser din besvarelse med rødt.


Svar #2
19. april 2018 af marielinge

Jamen tak!


Svar #3
19. april 2018 af marielinge

Nogle der dog ved om det er rigtigt udregnet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2018 af ringstedLC

Enig med #1, men ikke med dig.

7.1: Spænding U har enheden V for Volt.

7.2: Igen, du roder rundt i U og A. Desuden er Ieff. 0.43 A. P er forkert, fordi du dividerer, ydermere; vi bruger normalt enheden W for Watt om elektrisk effekt. Og vi bruger normalt enheden Wt om et elektrisk effektforbrug.

Du og I andre bedes blive i Jeres oprindelige tråd. Det gør det meget nemmere at holde styr på, hvad der er svaret på m.m.


Svar #5
19. april 2018 af marielinge

Hvad er det så jeg gør udover at ændre mine enheder?


Svar #6
19. april 2018 af marielinge

Grunden til at jeg har skrevet A * ohm, er pga V = A* ohm, og vi udrenger strømmen, som har enheden A, ampere.


Svar #7
19. april 2018 af marielinge

Eller er det så enbetydende med at når man dividere V med ohm, at det vil give A? Ja da, ik!?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2018 af ringstedLC

#6: Ja, det er også rigtigt. Men når du skriver så nydeligt: "... Ohm's lov, hvor vi isolerer I..." virker det underligt bagvendt, at du så ikke bare indsætter den opgivne U, (Veff.) og R.

#7: Bingo!

Og det samme gælder altså for effekten af pæren: P = U • I (enheder: W = V • A). Og så skal du lige trykke gange og ikke division...


Skriv et svar til: hjælp - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.