Matematik

ligning

20. april 2018 af madsg02 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej hvad er 3 (3x + 3) = -4x - 17 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2018 af mathon

             \small 3(3x+3)=-4x-17                     \small \textup{gang ind i parentesen}

             \small (9x+9)=-4x-17                       \small \textup{h\ae v parentesen}

             \small 9x+9=-4x-17                          \small \textup{adder 4x p\aa \ begge sider}

             \small 13x+9=-17                                 \small \textup{subtraher 9 p\aa \ begge sider}

             \small 13x=-26                                        \small \small \textup{divider med 13 p\aa \ begge sider}

             \small x=-2
 


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.