Matematik

målestoksforhold

21. april 2018 af hanaan122 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hej jeg har brug for hjælp

opgaven= på et kort over tyskland er der 4cm mellem byernehamborg og hannover i hvilket målestoksforhold er kortet tegnet når den virkelig afstand mellem byerne er 280km


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2018 af mathon

                                       \small 4\; cm\equiv 28000000\; cm

                                       \small 1\; cm\equiv 7000000\; cm
\small \textup{m\aa lestoksforhold:}
                                       \small 1:7 \; mio.


Svar #2
21. april 2018 af hanaan122 (Slettet)

hej igen der er en opgave som jeg ikke forstår'

opgaven=hvor langt er der på kortet mellem to byer  der har en indbyrdes afstand på 420km?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2018 af ringstedLC

Når et kort fx har målestoksforholdet 1:25000 betyder det, at 1 cm på kortet er 25000 cm i virkeligheden.

\begin{align*} 4\; cm:280\; km&\Downarrow\\\frac{4}{280\cdot 1000\cdot 100}&=\frac{1}{7.000.000}\\ 1:7.000.000 \end{align}

#2: 

\begin{align*} \frac{x}{420\cdot 1000\cdot 100}&=\frac{1}{7.000.000}\Downarrow\\ x&=\frac{42.000.000}{7.000.000}\Downarrow\\ x&=6 \end{align}

eller:

\begin{align*} \frac{4}{280}&=\frac{x}{420}\Downarrow\\ x&=\frac{4\cdot 420}{280}\Downarrow\\ x&=6 \end{align}


Skriv et svar til: målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.