Matematik

Integralregning. Bestemmelse af areal for et bestemt integral

24. april 2018 af benj232 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal finde arealet af denne trekant(https://imgur.com/4bg96rk). Forstår ikke helt hvordan man gør når det er et bestemt integral og der så ikke er en funktion. Kan det også passe at integrationsgrænserne er 3 og 16 eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2018 af mathon

\small \textup{Trekantsarealet beregnes som en halv gange den numeriske v\ae rdi af determinanten:}

\small \textup{f.eks.}
                  \small T=\frac{1}{2}\cdot \begin{Vmatrix} 10 -3&16-3 \\ 9-2& 4-2 \end{Vmatrix}             
                            


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2018 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 18 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
26. april 2018 af benj232 (Slettet)

Kan jeg godt løse en integralopgave ved brug af vektorregning?(har ikke haft om vektorregning før).

Og hvad er det jeg gør forkert her?(vedhæftet billede)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #4
26. april 2018 af mathon

                  \small \small T=\frac{1}{2}\cdot \begin{Vmatrix} 10 -3&16-3 \\ 9-2& 4-2 \end{Vmatrix}=\frac{1}{2}\cdot \begin{Vmatrix} 7&13 \\7& 2 \end{Vmatrix}=\tfrac{1}{2}\cdot \left | 7\cdot 2-7\cdot 13 \right |=\tfrac{1}{2}\cdot \left | 14-91 \right |=

                                                                                                \small \tfrac{1}{2}\cdot 77=30.5


Svar #5
26. april 2018 af benj232 (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Integralregning. Bestemmelse af areal for et bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.