Fysik

massedefekt og bindingsenergi

24. april 2018 af Helenemadsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn massedefekt og bindingsenergi for nuklidet Fe-58


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2018 af mathon

             \small \Delta m=32m_n+26m_p-\left (57.933277\; u \right )

             \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \small \Delta m=32\cdot \left (1.008665\; u \right )+26\cdot(1.00797)-\left (57.933277\; u \right )=1.03978\; u=1.72659\cdot 10^{-27}\; kg}

             \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E_{binding}=\left (1.72659\cdot 10^{-27}\; kg \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=1.55178\cdot 10^{-10}\; J=968.547\; MeV


Svar #2
24. april 2018 af Helenemadsen1 (Slettet)

Kan du forklare hvad de forskellige tal er?


Svar #3
24. april 2018 af Helenemadsen1 (Slettet)

Jeg kan nemlig ikke få det samme resultat som dig..


Skriv et svar til: massedefekt og bindingsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.