Fysik

HJÆLP - kasteparabel

24. april 2018 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg sidder lige nu og knokler med disse opgaver og kan simpelhen ikke forstå eller knække dem. Derfor spørger jeg om hjælp til de alle fire; a, b, c, d.

Håber virkelig I vil hjælpe

OPGAVEN ER VEDHÆFTET

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2018 af mathon

Kastelængden:
                               \small l=\frac{{v_o}^2}{g}\cdot \sin(2\alpha )

                               \small l_{max}=\frac{{v_o}^2}{g}\cdot \sin(90\degree )
hvoraf:
                              \small 2\alpha =90\degree

                              \small \alpha =45\degree


Svar #3
24. april 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

mathon

hvilken opgave er det du har svaret på. Kan du muligvis skrive a), b) osv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2018 af mathon

d)


Svar #5
24. april 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

Min lærer siger det her. Men jeg kan bare ikke finde ud af det. Vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2018 af mathon

a)
            Isoler t i \small x=v_{0x}\cdot t
og indsæt den fundne t-værdi
i
                          \small y=-\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2+v_{0y}\cdot t


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2018 af mathon

b)
            Brug din viden om toppunktskoordinater og nulpunkter for en parabel.
         


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2018 af mathon

c)
           \small \tan(\alpha )=\frac{v_{0y}}{v_{0x}}

           \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! l=\frac{2\cdot {v_{0x}}\cdot {v_{0y}}}{g}=\frac{2\cdot {v_0\cdot \cos(\alpha )}\cdot v_{0}\cdot \sin(\alpha )}{g}=\frac{{v_0}^2}{g}\cdot 2\sin(\alpha )\cdot \cos(\alpha )=\frac{{v_0}^2}{g}\cdot \sin(2\alpha )


Svar #9
24. april 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

hej mathon. i opgave a), hvis man isoler t, så bliver det vel bare til udtrykket t=x/v_0x og det udtryk skal jeg så indsætte på t´s plads i y=-1/2*g*t^2+v_0y*t, men hvordan kommer det endelige svar på opgaven så til at se ud


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2018 af swpply (Slettet)

#9

hej mathon. i opgave a), hvis man isoler t, så bliver det vel bare til udtrykket t=x/v_0x og det udtryk skal jeg så indsætte på t´s plads i y=-1/2*g*t^2+v_0y*t, men hvordan kommer det endelige svar på opgaven så til at se ud

Der giver opgaven et lille hint, som jeg har vedhæftet nedenfor

Som du kan se kommer det endelige svar på ogaven til være:

"... dermed ser vi at ligningen for banekurven er givet ved følgende

                                         y = -\frac{g}{2\cdot v_{0x}^2}\cdot x^2 + \frac{v_{0y}}{v_{ox}}\cdot x.

Dette var hvad vi skulle vise"


Skriv et svar til: HJÆLP - kasteparabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.