Matematik

Binomialfordeling

25. april 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til en opgave

Jeg er i gang med øvelse 2 d

Øvelsen lyder:

Egon spiller Yatzy, og mangler kun 3'. Han slår med 5 terninger.Vi ser på hvordan det går ham i første slag. Bestem n og p .og bestem følgende sandsynligheder.

Jeg er i tvivl om jeg skal sige 1-1/6 opløftet i n-r,

eller skal jeg bare gange brøkerner

jeg får at sandsynligheden for at to eller flere af terningerne er 19,6%

Jeg vedhæfter opgaven

undskyld at jeg ved hæfter det som et doc


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2018 af swpply (Slettet)

Hej kan du vedhæfte opgaen i et pdf eller png format. Jeg kan ikke læse doc eller docx formater.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2018 af SuneChr

Fem ærlige terninger kastes på én gang i ét slag.

Sandsynligheden for netop r treere:   \binom{5}{r}\cdot \left ( \frac{1}{6} \right )^{r}\cdot \left ( \frac{5}{6} \right )^{5-r}
Lad r = 0, 1, 2, 3, 4 og 5  treere
Summen af de seks sandsynligheder er 1.
(Det er jo den sikre hændelse, at netop ét af de seks udfald finder sted).  \sum_{r=0}^{5}\binom{5}{r}\cdot \left ( \frac{1}{6} \right )^{r}\cdot \left ( \frac{5}{6} \right )^{5-r}=1


Svar #3
26. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Tusind tak for svaret


Svar #4
26. april 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Tak for svar


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.