Matematik

andengradspolynomium

26. april 2018 af halløjjjjj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har virkelig ingen ide til denne opgave.

Parablen på figuren er graf for funktionen f(x) = x^2 - 8x + 15

a) gør rede for, at parablen skærer førsteaksen i punkterne (3,0) og (5,0) og bestem førstekoordinaten til parablens toppunkt.

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Indsæt x=3 og x=5 i f(x) og få dermed bekræftet at f(3) = 0 og f(5) = 0.

Toppunktets førstekoordinat er gennemsnittet af rødderne, dvs. (3 + 5) / 2


Svar #2
26. april 2018 af halløjjjjj (Slettet)

hvordan vil du få det bekræftet, hvis du ikke må bruge hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2018 af SuneChr

Bekræftelsen ligger i, om udsagnet
32 - 8·3 + 15 = 0  ∧  52 - 8·5 + 15 = 0
er sandt eller ej.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2018 af Mathias7878

Med hensyn til den sidste del af opgaven, kan du også differentiere f(x) og løse f'(x) = 0.

Løsningen, dvs. x-værdien, er jo netop førstekoordinanten til toppunktet.

- - -

 

 


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.