Kemi

Kartoffel

03. maj 2018 af mn1199 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogen af jer der ved hvordan kartffelen er opbygget kemisk?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2018 af Heptan

Kartofler er vist mest stivelse


Svar #2
03. maj 2018 af mn1199 (Slettet)

Ja men hvad er kemisk form, hvilke elementer er der, altså jeg vil have lidt mere dybere informationer


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2018 af Skaljeglavedinelektier

Rå kartofel er 79% vand, 17% carbohydrat (88% er stivelse), 2% protein og har meget lidt fedt. Rig på vitamin B6 og vitamin C. 

Du kan finde information om de enkelte stoffer på nettet. 


Svar #4
03. maj 2018 af mn1199 (Slettet)

Kan man sige at procenten for fedt er 1%?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2018 af Skaljeglavedinelektier

Nej. Der er 0,1% fedt. 


Svar #6
03. maj 2018 af mn1199 (Slettet)

Taaak for det. Jeg ved at jeg spørge for meget men Hvordan foregår det når kartofler vokser op? Er det via fotosyntese eller respiration?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2018 af Skaljeglavedinelektier

Det er lidt mere kompliceret ift. hvordan planter vokser, men både fotosyntese og respiration er nødvendige for kartofelplantens overlevelse og for at levere energi til mange af de processer, der er involveret ved vækst. 


Svar #8
03. maj 2018 af mn1199 (Slettet)

Okay ift at du sagde at kartflen indeholder 17% kulhydrat (88% stivelse) Altså hvad er sammenhæng mellem kulhydrat og stivelse


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2018 af guuoo2

stivelse er en underkategori af kulhydrat 


Svar #10
03. maj 2018 af mn1199 (Slettet)

Og hvis jeg gerne vil skrive kilde på det du skrev om hvad kartoflen indeholder, hvordan kan jeg det? Det er fordi min lærer har brug for kilder. Og tak for alt


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. maj 2018 af guuoo2

Så skal du finde en kilde der beskriver sammensætningen, og som har reference(r) videre tilbage til undersøgelsen hvor mængderne blev fastlagt. F.eks.
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/301973

Hvis du trykker "full report", så kan du se de 9 videre kildehenvisninger, hvoraf 1 og 2 er de væsentlige.


Svar #12
03. maj 2018 af mn1199 (Slettet)

Du er faktisk rigtig sød. Ønsker dig alt godt


Skriv et svar til: Kartoffel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.