Kemi
Kartoffel
Hej
Er der nogen af jer der ved hvordan kartffelen er opbygget kemisk?
Tak
Svar #2
03. maj 2018 af mn1199 (Slettet)
Ja men hvad er kemisk form, hvilke elementer er der, altså jeg vil have lidt mere dybere informationer
Svar #3
03. maj 2018 af Skaljeglavedinelektier
Rå kartofel er 79% vand, 17% carbohydrat (88% er stivelse), 2% protein og har meget lidt fedt. Rig på vitamin B6 og vitamin C.
Du kan finde information om de enkelte stoffer på nettet.
Svar #6
03. maj 2018 af mn1199 (Slettet)
Taaak for det. Jeg ved at jeg spørge for meget men Hvordan foregår det når kartofler vokser op? Er det via fotosyntese eller respiration?
Svar #7
03. maj 2018 af Skaljeglavedinelektier
Det er lidt mere kompliceret ift. hvordan planter vokser, men både fotosyntese og respiration er nødvendige for kartofelplantens overlevelse og for at levere energi til mange af de processer, der er involveret ved vækst.
Svar #8
03. maj 2018 af mn1199 (Slettet)
Okay ift at du sagde at kartflen indeholder 17% kulhydrat (88% stivelse) Altså hvad er sammenhæng mellem kulhydrat og stivelse
Svar #10
03. maj 2018 af mn1199 (Slettet)
Og hvis jeg gerne vil skrive kilde på det du skrev om hvad kartoflen indeholder, hvordan kan jeg det? Det er fordi min lærer har brug for kilder. Og tak for alt
Svar #11
03. maj 2018 af guuoo2
Så skal du finde en kilde der beskriver sammensætningen, og som har reference(r) videre tilbage til undersøgelsen hvor mængderne blev fastlagt. F.eks.
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/301973
Hvis du trykker "full report", så kan du se de 9 videre kildehenvisninger, hvoraf 1 og 2 er de væsentlige.
Skriv et svar til: Kartoffel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.