Matematik

DTU Matematik 1 - hjemmeopgavesæt 7

03. maj 2018 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Opgavesættet er vedhæftet.

3b. Forstår jeg ikke. Er der nogen som kan hjælpe?

mvh.

ano

Vedhæftet fil: hjemopg7_F18.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2018 af VandalS

Opstil for hver koordinat i vektorfeltet V det approksimerende Taylorpolynomium af første grad (for hver af de to variable) med P som udviklingspunkt. Saml derefter de tre dele til et samlet vektorfelt.


Svar #2
03. maj 2018 af anonym000

Tak, det prøver jeg. 

- - -

...............


Svar #3
07. maj 2018 af anonym000

Opg. 2.

Jeg kan ikke se hvor Gauss og stoke kommer ind i billedet?

- - -

...............


Svar #4
07. maj 2018 af anonym000

2a. 

Jeg kan se at Ω er den den af enhedskuglen som ligger i 1. og 4. oktant. 

Jeg har også en generel parameterfremstilling for en kugle:

r(u,v,w) = (?? · ??????(??) · cos (??)),??·??????(??)·sin(??),?? · ??????(??))

hvor ?? ∈ [0;??], ?? ∈ [0;??], ?? ∈ [0;2??]

Jeg ved dog ikke i dette tilfælde hvad mine parameterintervaller skal være når jeg kun ska have den del af kuglen som er i 1. og 4. oktant?

- - -

...............


Svar #5
07. maj 2018 af anonym000

Generel parameterfremstilling for en kugle er vedhæftet som billede:

- - -

...............


Svar #6
07. maj 2018 af anonym000

2c.

KAn jeg ikke gøre noget smart her da det er en lukket kurve?

- - -

...............


Svar #7
07. maj 2018 af anonym000

3b. 

Er der ikke en færdig formel for taylor i 3 variable?

- - -

...............


Svar #8
07. maj 2018 af anonym000

3d.

Jeg tænker at det første jeg gøre at finde endepunkterne som jeg har navngivet A,B,...G,H.

Dette kan jeg gøre via midtpunktet (1,1,1), δ og en smule fantasi.

Men når jeg har fundet endepunkterne, ved jeg ikke hvordan jeg finder en parameterfremstilling?

- - -

...............


Svar #9
07. maj 2018 af anonym000

3e.

Der står "vi forestiller os nu at K flyder med U opfattet som hastighedsvektorfelt."

Jeg forstå ikke denne sætning.

- - -

...............


Svar #10
07. maj 2018 af anonym000

3e. 

Når jeg skal beregne Vol′(0)/Vol(0), kan jeg så ikke først beregne tæller og nævner for sig ?

Fx. er der tælleren Vol′(0). Denne kan jeg finde udfra den formel som jeg har vedhæftet som et billede.

Jeg skal også finde Vol(0), men er det ikke bare volumen af kuben som bare er V=δ3. Eller skal det udtrykkes på en anden måde?

- - -

...............


Svar #11
08. maj 2018 af anonym000

1a.

Kan det passe at jeg bare skal tjekke om der gælder rot(V) = 0?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. maj 2018 af peter lind

#3 2b kan du direkte benytte Gauss divergenssætning og i 2c kan du direkte benytte stokes sætning

#7 jo se https://en.wikipedia.org/wiki/Taylor_series#Taylor_series_in_several_variables 

#11 jo


Svar #13
08. maj 2018 af anonym000

Okay. 

2a. 

Ω er den del af enhedskuglen som er i 1. og 4. oktant. En generel parameterfremstiling for en massiv kugle er:

r(u,v,w)=( u·sinv·cosw,usinv·sinw,u·cosv), u=[0,R], v=[0,π], w=(0,2π).

For Ω bliver parameterintervallerne så ikke:  u=[0,1], v=[0,π/4], w=(0,2π).

Kan det ikke passe?

- - -

...............


Svar #14
08. maj 2018 af anonym000

Behøver ikke svar på #13.

JEg har fundet frem til den rigtige parameterfremstilling!

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

den mest oplagte måske, men der er uendeligt mange rigtige parameterfremstillinger


Svar #16
08. maj 2018 af anonym000

ad #12

2b.

Jeg tror ikke jeg har forstået Gauss' divergenssætning. I noterne kan jeg se at Gauss' sætning er tre udtryk der er lig med hinanden. Jeg kan ikke finde rundt i det.

2c.

Ligeså fortabt som i 2b.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. maj 2018 af peter lind

v ∈ [0; π/2] ellers kan z ikke blive 1

w ∈[0; π] ellers bliver x negativ


Svar #18
08. maj 2018 af anonym000

ad #17

ok, jeg prøver lige disse for at se om de også passer :-)

- - -

...............


Svar #19
08. maj 2018 af anonym000

Jeg har stadig brug for hjælp med 2b og 2c.

På forhånd tak.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. maj 2018 af peter lind

2b) Kan beregnes som ∫div(V)dμ over rumfanget af området

2c) kan beregnes som ∫rot(V)·nF)dμ


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.