Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Beregning af MRTS = Marginal Rate of Technical Substitution
06. maj 2018 af
simonpedersenbrow (Slettet)
-
Niveau: Universitet/Videregående
Hej.
Jeg har fået stillet følgende opgave:
Følgende produktionsfunktion for en vare(Q), med hensyn til ingrediens A (X) og ingrediens B (Y):
Q = X^0,4 * Y^0,6
Ingrediens a koster 5 kroner pr. enhed (svarende til 200 g), medens at ingrediens B også koster 5 kroner pr. enhed (svarende til 150 gram).
A) Bestem den optimale anvendelse af ingrediens a og ingrediens b
Jeg ved at MRTS = a/b * y/x
MRTS angiver jo i hvilken forhold to inputfaktorer, hhv ingrediens a og b, kan substituere hinanden, mens outputtet holdes konstant.
Så vi skal altså have beregnet MRTS, for at finde ud af hvilken sammensætning af ingrediens a og b der er mest optimal, fordi at ingrediens a er billigere ift mængden den mængde man får.
Kan det passe at:
X = 5
A = 0,4
Y = 5
B = 0,6
Jeg er dog ikke sikker.
Nogen der kan hjælpe videre herfra?
Jeg har fået stillet følgende opgave:
Følgende produktionsfunktion for en vare(Q), med hensyn til ingrediens A (X) og ingrediens B (Y):
Q = X^0,4 * Y^0,6
Ingrediens a koster 5 kroner pr. enhed (svarende til 200 g), medens at ingrediens B også koster 5 kroner pr. enhed (svarende til 150 gram).
A) Bestem den optimale anvendelse af ingrediens a og ingrediens b
Jeg ved at MRTS = a/b * y/x
MRTS angiver jo i hvilken forhold to inputfaktorer, hhv ingrediens a og b, kan substituere hinanden, mens outputtet holdes konstant.
Så vi skal altså have beregnet MRTS, for at finde ud af hvilken sammensætning af ingrediens a og b der er mest optimal, fordi at ingrediens a er billigere ift mængden den mængde man får.
Kan det passe at:
X = 5
A = 0,4
Y = 5
B = 0,6
Jeg er dog ikke sikker.
Nogen der kan hjælpe videre herfra?
Skriv et svar til: Beregning af MRTS = Marginal Rate of Technical Substitution
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
