Matematik

DESOLVE - HJÆLP!!

06. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

jeg er under lidt tidspress og vil spørge om nogle kunne hjælpe mig med at løse den vedhæftede opgave! det ville være en virklig stor hjælp. 

Tak 

Vedhæftet fil: opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2018 af AMelev

Omdøb evt. T til y.

I TI-Nspire:

deSolve(y'=0.0045*(a-y) and y(0)=12,x,y)|x≥0


Svar #2
10. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Jeg får ikke en temperatur der giver mening, ved du hvorfor? jeg har skrevet præcist det samme som du skrev #1 AMelev :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2018 af AMelev

Læg lige det op, du har lavet, så er det lettere at finde ud af, hvor det går galt.

I b) skulle du gerne få x = 295.364

I c) skulle du få A = 131.83


Svar #4
10. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Det her får jeg i a men jeg synes ikke at det giver mening 

Vedhæftet fil:15.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2018 af AMelev

Det er rigtigt.
Hvorfor synes du ikke, det giver mening? Det er vel rimeligt nok, at stegens indre temperatur efter et vist tidsrum afhænger af ovnens temperatur.

b) Her skal du løse ligningen y = 62 mht. x med betingelsen a = 80
En ovntemperatur på 80º er meget lav og signalerer langtidsstegning

c) Her skal du løse ligningen y = 62 mht. a med betingelsen x = 120


Svar #6
10. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Er det sådan her man sætter man løser b? 

Vedhæftet fil:14.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2018 af AMelev

Nej. Det er jo ikke y', der er 62. Det er y.
Læs #5 omhyggeligt  og gør, som der står.


Svar #8
12. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Jeg kan stadig ikke få et tal der giver mening #7


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2018 af AMelev

Husk at lægge dine beregninger op, så man kan se, hvor det evt. går galt. 

Definer løsningen fra din differentialligning (afhænger af a)
y := (12.-a)·0.99551x+a eller definer løsningen som f(x)
solve(y=62,x)|a=80

eller definer y_80:=(12.-80)·0.99551x+80 (hvor du har sat a-værdien 80 ind
solve(y_80=62,x)


Svar #10
12. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Skal man så egentlig gøre det samme med delspørgsmål C? 


Svar #11
12. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Du får c) til 131.83. Jeg får c) til 138,15


Svar #12
12. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Her er det jeg har skrevet i c) :) 

Vedhæftet fil:1234.PNG

Svar #13
12. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak for hjælpen jeg har fundet ud af det nu :) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. maj 2018 af AMelev

#12 & #13 
solve(y=62,a)|x=120 ... a = 131.83
Enig?


Svar #15
13. maj 2018 af Jpz56cwg (Slettet)

Ja det er jeg :) 


Skriv et svar til: DESOLVE - HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.