Kemi

Entalphi

07. maj 2018 af hæmatopoese (Slettet) - Niveau: B-niveau

Baseret på nedenstående reaktion, hvilket udsagn er så sandt? S + O2 → SO2 ΔH = -70,8 kcal

Jeg kan ikke regne mig frem til ovenstående. Da heat of formation for både S og O2 er 0... Hvordan er der fundet frem til delta H?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2018 af janhaa

\Delta H(SO_2)<0


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hvilke udsagn har man at vælge mellem?

Dannelsesentalpien for SO2 kan man slå op i en tabel til at være -70,8 kcal/mol. Dannelsesentalpierne for S og O2 er begge 0. Så du har for reaktionen

ΔH = 1 mol * (-70,8 kcal/mol) - ( 1 mol * 0 kcal/mol + 1 mol * 0 kcal/mol) = -70,8 kcal


Skriv et svar til: Entalphi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.