Matematik

ANDENGRADSLIGNING

07. maj 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

kx^(2)+kx-1=0

hvorfor giver det i denne ligning kun mening at få k til at være -4 og ikke 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2018 af peter lind

Hvis k=0 står der -1=0 . Dette er ikke en 2. gradsligning


Svar #2
07. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

det er da en andengradsligning? 

a=k

b=k

c=-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2018 af peter lind

for at det skal være en 2.gradsligning skal a≠0


Svar #4
07. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

a er da heller ikke 0? a er det jeg har fået til k og jeg har fået k til at være -4 eller 0, og så må det være -4.

Men er det den eneste begrundelse der er til at k ikke kan være nul?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2018 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2018 af SuneChr

2'grads ligningens diskriminant skal være ikke-negativ og k ≠ 0.
Da vil 2'grads ligningen have mindst én løsning.
Diskriminanten
k2 + 4k ≥ 0  ∧  k ≠ 0        ⇔         k ≤ - 4  ∨  k > 0


Skriv et svar til: ANDENGRADSLIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.