Matematik

Finde stamfunktionen

09. maj 2018 af Oliver12345633 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde stamfunktionen og hvordan man regner den? Der er tale om 7x^2+3x+55. På forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2018 af PeterValberg

sludder og vrøvl.... (altså det jeg fik skrevet først)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2018 af PeterValberg

Jeg fik differentieret i stedet for integreret :-) hovsa
Reglen, du skal benytte er:

\int{p\cdot x^n\,dx}=\frac{p}{n+1}\cdot x^{n+1}+k

hvor k er integrationskonstanten

(du benytter reglen på hvert led)

se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2018 af mathon

           \small \int 7x^2+3x+55\,\mathrm{d} x=\int 7x^2\,\mathrm{d} x+\int 3x\,\mathrm{d} x+\int 55\,\mathrm{d} x=\tfrac{7}{3}x^3+\tfrac{3}{2}x^2+55x+k


Skriv et svar til: Finde stamfunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.