Matematik

Stamfunktion og integralregning

09. maj 2018 af Jb123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg vil bare gerne have hjælp til forstå step 2 på det vedhæftede billede. Jeg er med på, at man integrerer funktionen og at x^3 giver 1/4 x^4, men forstår bare ikke hvorfor 10x bliver til det det gør i step 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2018 af mathon

                               \small \int_0 x^n\;\mathrm{d} x=\frac{1}{n+1}x^{n+1}
i anvendelse:
                               \small \small \int_0 x^3\;\mathrm{d} x=\frac{1}{3+1}x^{3+1}


Svar #2
09. maj 2018 af Jb123 (Slettet)

Ja, men hvad så med 10x


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2018 af mathon

                               \small \small \int_0 a\cdot x^n\;\mathrm{d} x=\frac{a}{n+1}x^{n+1}

i anvendelse:
                               \small \int_0 10\cdot x^1\;\mathrm{d} x=\frac{10}{1+1}x^{1+1}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2018 af AMelev

Du skal finde en funktion F, hvor F'(x) = f(x), og det passer med F(x) = 1/4 x4 + 5x2 + k.


Skriv et svar til: Stamfunktion og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.