Matematik

"Aflæs grafisk"

10. maj 2018 af NielsThoegersen - Niveau: C-niveau

I en opgave skal jeg "grafisk aflæse, hvad fordoblingstiden for de eksponentielt voksende funktioner og for halveringstiden for de eksponentielt aftagende funktioner er". Men hvordan gør man det? Hvordan "aflæser man noget grafisk"?

Hilsen Niels. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2018 af OliverHviid

Halveringskonstanten= den afstand du skal gå ud af x-aksen for at y-værdien bliver halveret. Det modsatte for fordoblingskonstanten, dvs. for at y-værdien bliver fordoblet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2018 af ringstedLC

Vedhæft et billede af grafen


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2018 af AMelev

Aflæs et "pænt" punkt (x1,y1) på grafen og aflæs x1 og y1. 

Fordoblingstid/-konstant:
Find det punkt (x2,y2) på grafen, der har 2.koordinat y2 = y1 (fordobling af y1).
Aflæs x2 og beregnT2 =  x2 - x1

Halveringstid/-konstant: 
Find det punkt (x2,y2) på grafen, der har 2.koordinat y2 = ½·y1 (halvering af y1).
Aflæs x2 og beregnT½ =  x2 - x1


Skriv et svar til: "Aflæs grafisk"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.