Kemi

stofmængde hjælp!

14. maj 2018 af jackhjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa er helt fortabt. Har prøvet mig at rengnde på det, men er overhovedet ikke sikker på om mine tal og måde er rigtig  

Min opgave lyder 

''I beregningerne ksal man gå ud fra, at der er anvendt 25 mL 4,0 M HCL og 25 mL 4,0 M NH_3. Man skal altså se bort fra eventuelle ekstra tilsætninger ved pH-justering. Beregn stofmængerne af HCL og NH_3'' opgave 2. Hvor stor en stofmængde NH_4CL Kan der teoretisk set dannes af disse stofmænger HCL og NH_3'' 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2018 af mathon

Opgave 1.

                      \small n(HCl)=n(NH_3)=\left ( 0.025\; L \right )\cdot \left (4.0\tfrac{mol}{L} \right )=0.100\; mol


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2018 af AngelOneOne

1) Der er 4,0 mol i 1 L, dvs der er 0,1 mol i 25 mL

0,025 L\cdot 4,0 mol/L=0,10 mol

2) Reaktionsforholdet mellem HCl og NH3 er 1:1 - Da der tilsættes lige meget af hver, med den samme koncentration (0,10 mol), kan der i alt (teoretisk) dannes 0,10 mol NH4Cl

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2018 af mathon

Opgave 2.
                       \small \small \underset{0.1\; mol}{NH_3\, _{\textit{(g)}}}\; +\; \underset{0.1\; mol}{HCl\, _{\textit{(g)}}}\; \rightarrow \; \underset{0.1\; mol}{NH_4Cl\, _{\textit{(s)}}}
                      

                   


Svar #4
14. maj 2018 af jackhjælp (Slettet)

#2

1) Der er 4,0 mol i 1 L, dvs der er 0,1 mol i 25 mL

0,025 L\cdot 4,0 mol/L=0,10 mol

2) Reaktionsforholdet mellem HCl og NH3 er 1:1 - Da der tilsættes lige meget af hver, med den samme koncentration (0,10 mol), kan der i alt (teoretisk) dannes 0,10 mol NH4Cl

/Angel

1) Der er 4,0 mol i 1 L, dvs der er 0,1 mol i 25 mL

[0,025 L\cdot 4,0 mol/L=0,10 mol]

Gælder det for både HCL og NH_3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2018 af mathon

"Gælder det for både HCL og NH_3?"     Ja.


Skriv et svar til: stofmængde hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.