Matematik

bestem tallene a,b og c i et polynomium

14. maj 2018 af chewiie - Niveau: A-niveau

Hej, nogen som kan hjælpe mig i gang med denne opg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2018 af mathon

          \small f(0)=a\cdot 0^2+b\cdot 0+c=1

          \small c=1

          \small f{\, }'(x)=2ax+b

          \small f{\, }'(0)=2a\cdot 0+b=8

          \small b=8

          \small f(x)=ax^2+8x+1

          \small x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-8}{2a}=2

          \small 4a=-8

          \small a=-2

          \small f(x)=-2x^2+8x+1

\small \textup{kontrol:}
          \small f(2)=-2\cdot 2^2+8\cdot 2+1=-8+16+1=9


Skriv et svar til: bestem tallene a,b og c i et polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.