Matematik

Differentialligning

15. maj 2018 af studiemat (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave? Og gerne med en forklaring også :)

Vedhæftet fil: 2018-05-15 (1).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvis det er med hjælpemidler så kommer det jo an på hvad "desolve" præcist hedder i det program I bruger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2018 af peter lind

Opgaven kan også løses ved separation af variable


Svar #3
15. maj 2018 af studiemat (Slettet)

Det er med hjælpemidler, jeg er bare i tvivl om hvordan jeg skal skrive det ind - jeg har aldrig rigtigt fanget hvordan man gør det med at udtrykke noget gennem to andre konstanter eller variable :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2018 af peter lind

Det er jo afhængig af dit CAS værktøj, som jeg ikke kender. Slå op i hjælpefunktionen eller en manual


Svar #5
15. maj 2018 af studiemat (Slettet)

Jeg bruger TI-nspire, men jeg er stadig ikke sikker på hvad det er jeg skal søge efter, jeg er helt på bar bund :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2018 af peter lind

søg efter differentialligninger


Svar #7
15. maj 2018 af studiemat (Slettet)

Jeg er med på at det er differentialligninger, men kan du (eller en anden) være mere specifik med hensyn til hvordan jeg løser den, hvordan jeg skriver den ind osv? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2018 af peter lind

beklager: jeg kender ikke TI-nspire


Svar #9
15. maj 2018 af studiemat (Slettet)

I orden, tak alligevel :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Se desolve() i manualen:
https://education.ti.com/~/media/0652FEC13A7C45C3AFBC1DA39829E355

Det er side 42 i PDFen. (36 på papiret)


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2018 af peter lind

Jeg har fundet en anden der har løst en differentialligning i Ti-Inspire. de er en differentialligning hvor man skal finde B(t)

Solve(b'=−k*b+0.02*t and b(0)=80,t,b)


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. maj 2018 af mathon

                  deSolve(y'=0.0045*(A-y),x,y)


Svar #13
15. maj 2018 af studiemat (Slettet)

Tak! Jeg får også en konstant udover A og T, hvad betyder den? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

"stegens indre tempreatur er 12 C til tidspunktet x=0"
 - Dvs. indsæt x=0 i den bestemte forskrift og sæt lig 12. Dermed kan konstanten isoleres.


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. maj 2018 af mathon

              \small T(x)=(12-A)\cdot e^{-0.0045x}+A

              \small \small T(x)=(12-A)\cdot0.99551 ^x+A


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.