Kemi

Ligevægt

19. maj 2018 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har lige et spørgsmål i forhold til at opskrive ligevægtskonstanten. Jeg synes, jeg har hørt, at vand ikke skal med, kan det godt passe? Og i så fald, hvorfor skal vand ikke med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2018 af mathon

\small \textup{Hvis }\mathrm{H_2O}\, _{\textit{(l)}}\textup{ optr\ae der som opl\o sningsmiddel, medtages det - som heterogent forekommende - ikke i ligev\ae gtsbr\o ken.}


Svar #2
19. maj 2018 af Sinimini (Slettet)

Øhm, så hvis man har følgende ligevægt, hvor der står, at carbondioxid opløses i vand:

CO2(aq)+H2O(l) <--> H2CO3(aq)

Så skal man faktisk tage vand med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2018 af mathon

                            \small \small CO_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; H_2CO_3\, _{\textit{(aq)}}

\small \textup{ligev\ae gtsbr\o k:}
                            \small \frac{\left [ H_2CO_3 \right ]}{\left [ CO_2 \right ]}=K_c


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.