Matematik

Reducér

20. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan reducer jeg dette udtryk (xy+x^2)/xy


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2018 af Prionia (Slettet)

Prøv om du kan få 1 + (x/y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2018 af Festino

\frac{xy+x^2}{xy}=\frac{xy}{xy}+\frac{x^2}{xy}=1+\frac{x\cdot x}{x\cdot y}=1+\frac{x}{y}

Alternativt kan du forkorte med x, hvilket giver

\frac{xy+x^2}{xy}=\frac{y+x}{y}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2018 af Prionia (Slettet)

xy/xy + x2 /xy = xy/xy + (x·x)/xy = 1 + x/y


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.