Fysik

Kernefysik

20. maj 2018 af PeRsEuSs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen som kan tjekke om jeg har lavet følgende spørgsmål korrekt og eventuelt rette/forklare hvis jeg har kludret i det :)

a)

_{90}^{232}Th\rightarrow_{88}^{228}Ra +_{2}^{4}He

b)

E_{henfald}=4,08MeV = 4080000eV*1,602*10^{-13}J = 6,54*10^{-13}JP=E_{henfald}*A\Leftrightarrow A=\frac{P}{E_{henfald}}=\frac{800*10^{9}W}{6,54*10^{-13}J} =1,22*10^{24}Bq

c)

E_{henfald}=m*c^{2}\Leftrightarrow m=\frac{E_{henfald}}{c^{2}}=\frac{6,54*10^{-13}J}{(3*10 ^8)^{2}m/s}=7,27*10^{-30}kg


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2018 af mathon

b)
        \small \textup{Et enkelt henfald:}
                                      \small 4.08 MeV=6,53688\cdot 10^{-13}\; J

        \small \textup{Aktivitet = antal henfald pr. sekund:}
                                      \small A=\frac{800\cdot 10^9\; \tfrac{J}{s}}{6,53688\cdot 10^{-13}\; J}=1.224\cdot 10^{24}\; \tfrac{1}{s}=1.224\cdot 10^{24}\; Bq


Svar #2
22. maj 2018 af PeRsEuSs (Slettet)

Tusind tak for rettelsen :)


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.