Matematik

Udbud Og Efterspørgsel

21. maj 2018 af Davis2000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har denne eksamensprojekt for hvordan udregner udbud og efterspørgsmål på denne model der er givet. 

For en vare kan udbud og efterspørgsel ofte beskrives ved lineære funktioner

Lad d(x) = ax + b

Beskrive prisen ved en efterspurgt mængde på x og lad s(x) = cx + e

Beskrive prisen ved en udbudt mængde på x

Ligevægtspunktet findes i skæringspunktet mellem s og d og har koordinaterne (m* , p* ) Forbrugeroverskuddet fås som arealet af område A på figuren. Producentoverskuddet fås som arealet af område B på figuren

Arealet af en retvinklet trekant kan beregnes ved

Opgaven ser således ud: 

a) For en bestemt vare er 

a= -0,75 

b) 10

c) 0,75

e) 1

Bestem ligevægtspunktet (m, p) for varen

b) Bestem forbrugeroverksuddet og producentoverskuddet for varen

c) 


Skriv et svar til: Udbud Og Efterspørgsel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.