Dansk

skrive en kommentar om e-sport til hjemmesiden sportsdebat.

25. maj 2018 af Dalin - Niveau: 10. klasse

er der nogen her kan vurdier min tekst, 

tak


Er e-sport svedigt nok?
Konkurrencedygtige, elektroniske sportsgren, eller e-sport. Kort sagt e-sport er vokset hurtig, og det er kommet til at blive meget populært hos de unge især for drengene. Men er e-sport er en rigtig sport?
Af 
Rasha Saleh 
Til.  www.Sportsdebat.dk
   Hvad er e-sport?
E-sport er en elektroniske sport, den kan dyrkes som individ, eller i et hold, og det er lige meget, om man skal være fysisk til stede med sit hold eller gøre det online. E-sport er et videospil med flere deltagere spillet for tilskuere typisk af professionelle spiller. 

Jeg har d. 22/05/2018 læst en informerende Baggrundsartikel, er e-sport og computerspil en sport?
Den handler om en diskussion omkring at e-sport er en rigtig sport eller ej? 

Der er mange forældre vide ikke noget om, hvad er e-sport for noget, og de har ikke en særlig viden om e-sport, som nævner Marlene, er en læser hos Videnskaben.dk. Hun er meget interesseret over e-sport fænomen. Hun mener at fænomenet e-sport er større end nogensinde hos unge mennesker. Unge vælger at sidde i mange time bag deres skærme. 

Faktisk dyrker omkring 300.000 danskere e-sport, det vil sige, spiller computerspil på konkurrenceplan. Siger Marline. Marlene er lidt over bekymret om e-sport, kan være noget fysisk?
Ylva Hellsten, som er professor på institut for integreret fysiologi på København Universitet, hun mener, at noget kan betegnes som en sport, skal der være en vis fysisk udfoldelse, dvs. at man bliver nødt til at holde sig til det traditionelle sport, hvor man kan være svedige nok, man skal bevæge sig og udvikler sin krop nok og kæmper fysisk i et rigtigt sport.
Ylva Hellsten forklarer, i sport skal du gøre et eller andet fysisk, men hun mener også, at e-sport har også regler som et almindeligt sport. Hun peger på, at e-sport behøver ikke være voldsom præstation.
Verne. Møller er professor på Institut for Folkesundhed – Idræt på Aarhus Universitet. Mener, at e-sport opfylder kravet til at være en sport, han forklarer, at sport er karakteriseret ved følgende fire elementer: dvs. at nu man er under spil i en elektronisk mand, er aktiv, og man udspiller sig, som en konkurrence, man bruger sin kræfter og kloghed under kampen.
Aktiviteten skal være organiseret og fungere i en institutionaliseret ramme, han mener, at deltagerne tilhører til et forening, som følger under regler.
Men i modsatte med DIF” Danmarks Idrætsforbund”, som siger ” Nej”  gaming er ikke idræt, DIF er uenig med sagen, reglerne er hos DIF for at blive optaget som medlem i DIF, skal man dyrke en idrætsaktivitet. Som nævner Niels Nygaard, er formand hos DIF, men næste formand, som hedder Thomas Bach, forklarer, at det er ikke deres opgave at afgøre, hvad der er idræt og sport, og hvad der er ikke. Men e-sport i Danmark har ikke endnu det medlemsantal, som det kræver, og ikke har en samlet forening. 

I fornærmelsen, e-sport-fænomen-holdninger i artiklen, mellem eksperter går mellem enig og uenige om e-sport, er en rigtig sport eller ej, er meget anderledes. Nogen mener, at e-sport kan godt være et sport, og andre er stadige i tvivl med sagen.
Vener Møller og Ylva Hellsten sætter et fokus på, hvilket krop bevægelser man bruger under et sport, han sammenligner e-sport-bevægelser, mellem håndbevægelse og armbevægelsers i dart og i billard, hvor er man ikke fysisk nok under dart heller ikke billard. De mener, at DIF skal være lidt fornuftige og ville kunne acceptere e-sport, som et sport, han mener, at det er uretfærdigt at udelukke e-sport, hvis man åbner dørene for dart og billard.
Mathias Clasen diskuterer computernørdens dårlige ry, han siger, at hver femte ung mellem 18 og 29 år herhjemme dyrker e-sport, men den gamle generation vil ikke acceptere e-sport. Mange folk tror, at e-sport gør unge doven, og det kan sagtens påvirke over deres hjerne tilstand. Mathias Clasen håber, at Marlene fik sit svar omkring e-sport, han mener, at computerspil kan sagtens være sport. Mathias Clasen ønsker, at alle vil acceptere e-sport, som et sport og han peger på den ældre generation.
Tiden går meget stærk, og ting ændrer sig, jeg synes, at vi bliver nødt til at acceptere alle nye teknologiudviklinger. Jeg erkender, at e-sport som sportsgren, jeg synes, at e-sport er meget interessent og mere spændende, i tværtimod må vi alle støtte disse unge og støtter deres evner.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2018 af Stygotius

Den såkaldte "e-sport" er et dybt latterligt og barnagtigt fænomen. Det har intet med "sport" at gøre og er for de umodne og barnlige, der ikke gider bevæge sig ud af lænestolen, og som aldrig har forstået at sport har et vist element af fællesskab i sig. Det er til at dø af grin over.


Svar #2
26. maj 2018 af Dalin

Skak,dart,billard ..... er også sport, E-sport kan godt være også et sport ??????

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2018 af Stygotius

Disse ting har INTET med idræt at gøre. Ludo og kortspil er måske også "sportsgrene" ??


Svar #4
27. maj 2018 af Dalin

Hhhhhhh, enig ????, en dag tror jeg at du vil acceptere at e-sport kan godt være et rigtig sport.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2018 af Stygotius

Det er jo et spørgsmål om en almindeligt anerkendt definition.

Vi kan jo godt kalde det at lægge kabale og det at tegne kruseduller eller at lave papirflyvere en "sport", men det er blot ikke den almindelige betydning af ordet sport, og det vil forplumre enhver kommunikation. 

DDO definerer det som en "fysisk aktivitet", og det er nok ikke en helt forkert beskrivelse.

Oxford Advanced Learner's Dictionary definerer ordet som "games and activities involving physical effort".

Der er næppe megen fysisk aktivitet i at sidde og hænge foran en computer i timevis.


Skriv et svar til: skrive en kommentar om e-sport til hjemmesiden sportsdebat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.