Fysik

Vinkelacceleration

25. maj 2018 af zO0 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan hjhælpe med denne opgave?

Det er en homogen cylinder, dvs. I = 1/2mR^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2018 af peter lind

Brug energibevarelse.

E=½Iω2+½Mv2+mgh=konstant

differentierer du det får du

I*dω/dt+M*dv/dt +m*g*dh/dt = 0

v=ω*R


Svar #2
25. maj 2018 af zO0 (Slettet)

#1

Man får ikke det rigtige resultat af ovenstående. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Der er ikke energibevarelse da F udfører et arbejde på cylinderen.

Hvis du indtegner friktionskraften Ff nede ved kontaktpunktet (i modsat retning af bevægelsesretningen), så kan vi projicere alle kræfterne ind parallelt med rampen. Newtons 2. lov giver så

F - Ff - mg*sin(Θ) = m*amassemidtpunkt

Der gælder at

τ = I * α

Friktionskraften Ff virker i afstanden R fra massemidtpunktet, så vi har

R*Ff = I * α  <=>

Ff = I * α/R

Der gælder desuden

amassemidtpunkt = R*α

Indsætter vi dette i ligningen fra før samt at I = ½*m*R2 , får vi

F - ½*m*R2*α/R - m*g*sin(θ) = m*R*α  <=>

m*R*α + ½*m*R*α = F - m*g*sin(θ)  <=>

α = (F - m*g*sin(θ)) / (m*R + ½*m*R)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2018 af Soeffi

#2...Hvad er facit?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2018 af Soeffi

#3...α = (F - m*g*sin(θ))/(m*R + ½*m*R) = (2/3)*(F - m*g*sin(θ))/(m*R)

Skriv et svar til: Vinkelacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.