Matematik

HJÆLP TIL EKSPONENTIEL

28. maj 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45% af stoffet. et laboratorium indkøber 7 gram af stoffet i 2004. 

c) Bestem, hvor mange år der går, før der er mindre  end 1 g tilbage af stoffet

Jeg får dette til 85,5, når jeg isolere x, men det kan da ikke passe?

Sætter bare f(x)=7*0.9775^x

og så siger jeg Solve(f(x)=1,x)

hvordan kan dette ikke give det rigtige svar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-05-28 21-18-03.png

78.45 år


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2018 af sjls

Du har vist indtastet funktionen forkert, da 1-0.0245=0.9755. Det giver, at der går cirka 78.4 år, inden der er mindre end 1 g tilbage af stoffet. Det passer nogenlunde med halveringstiden af strontium-90 på 28.8 år.


Svar #3
29. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

jeg forstår simpelthen ikke hvordan i når frem til 78


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2018 af StoreNord

Hvis du ved at:
                                 f(x) = 7\cdot 0.9755^{x} = 1              
så tar du ln() på begge sider:                       
                                                   \\ln (7)+x\cdot ln (0.9755) = 0\Leftrightarrow \\x=\frac{-ln (7)}{ln (0.9755)}=78.45

Måske har du ligesom mig skrevet 0.9775 i stedet for 0.9755.  
Dèn dumme fejl drillede mig længe!


Skriv et svar til: HJÆLP TIL EKSPONENTIEL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.