Matematik

Løsning til differentialligning

30. maj 2018 af mjmj41 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg integrerer funktionen og får

F(x)=-\frac{2x^2}{y} + c
6 = \frac{2*4^2}{6} + c

6 = 5,33 + c

c = 0,67

Så jeg får løsningen til

F(x)=-\frac{2x^2}{y} + 0,67
Føler ikke at det er helt rigtigt.. Forhåbentlig nogen der kan hjælpe

Vedhæftet fil: diff1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2018 af mathon

                        \small y\,\mathrm{d} y=-4x\,\mathrm{d} x                        \small y\neq0

                        \small \int y\,\mathrm{d} y=\int-4x\,\mathrm{d} x

                         \small \tfrac{1}{2}y^2=-2x^2+k
\small \textup{og}
                         \small \tfrac{1}{2}\cdot 6^2=-2\cdot 4^2+k              

                         \small 18=-32+k

                         \small k=50
\small \textup{hvoraf:}
                         \small \tfrac{1}{2}y^2=-2x^2+k

                         \small y^2=-4x^2+100

                         \small y=\mp \sqrt{100-4x^2}      \small \textup{hvor }-\sqrt{100-4x^2}\textup{ m\aa \ forkastes.}

\small \textbf{Konklusion:}
                         \small y= \sqrt{100-4x^2}\; \; \; \; \; \; x<5     \small \textup{da y}\neq 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2018 af AMelev

Det ligner ikke en opgave til uden hjælpemidler, så løs den med dit CAS-værktøj med betingelsen y(4) = 6.

Suppl. til #2: Løsninger til differentialligninger skal have en sammenhængende værdimængde. Da y ≠ 0, deles der op i 2 intervaller R- og R+. Da y(4) = 6 > 0, skal y altså være positiv.


Svar #4
30. maj 2018 af mjmj41 (Slettet)

#3
Det er en opgave til mundtlig eksamen, hvilket jeg og de andre på mit hold også finder en smule ambitiøst. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvordan ser hele eksamensspørgsmålet ud?


Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.