Fysik

Svar til Fysik A 4. juni 2018

04. juni 2018 af Aide (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen,

Jeg var til Fysik A skriftlig eksamen (STX) i dag, og jeg tænkte, om der var andre herinde, der ligeledes var det og som har lyst til at sammenligne svar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2018 af lololololololol123

Var jeg den eneste, som synes den var vold svær?


Svar #2
04. juni 2018 af Aide (Slettet)

Jeg var i hvert fald i tvivl om et par opgaver, men det undrede mig faktisk, at der ikke var nogen kraftdiagrammer, man skulle tegne. Det var dog meget rart. I hvert fald, jeg lægger bare mine facit op, og så kan du/andre skrive, hvad I har fået.

Opgave 1

a) V=4.32cm^3

b) \Delta E=2.13kJ og T_{f\ae lles}=50.7\degree C

Opgave 2

a) ^{32}_{15}P\rightarrow ^{32}_{16}S+^0_{-1}e+\overline{\nu}

b) \Delta E=41mJ

Opgave 3

a) v_{gns}=41.08\frac{m}{s}

b) s(\Delta t)=16.0m

c) Accelerationen efter 0,80 s: a=20\frac{m}{s^2} og accelerationen ved afslutningen: a=1.7\frac{m}{s^2} (jeg er dog i tvivl om det sidste, og de er naturligvis begge to vurderingssager.)

Opgave 4

a) f=0.4kHz

b) \Phi_B=4\mu Wb (denne er jeg dog heller ikke helt sikker på)

Opgave 5

a) F_t=36.6kN

b) R=282km

c) \Delta E_{kin}=3.5\cdot10^{11}J

Opgave 6

a) \overline{E_{kin}}=24.6keV

b) n=3\cdot10^{19}m^{-3}

Opgave 7

a) \Delta h=3cm (dette er jeg dog sikker på er alt for lidt)


Svar #3
04. juni 2018 af Aide (Slettet)

Hvis der i øvrigt er nogen fysikkyndige, der skulle have lyst til at fremstille et (rigtigt) facit/løsningsforslag af eksamenssættet, så sig til - jeg kan sende opgaven til jer, hvis ikke I har den.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2018 af Soeffi

#3

Send gerne til mig.


Svar #5
04. juni 2018 af Aide (Slettet)

#4 Er sendt nu.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2018 af NP02 (Slettet)

Hej,

Jeg skriver her hvilke opgaver jeg har fået et andet facit i.

Syntes også den var ret svær. Særligt 3c og 4b

1.b

Tfælles = 45.5° (har du medregnet den energi galium allerede har fået?)

3.c

Slutaccelerationen 13.28m/s^2 er dog ret sikker på at dit er mere rigtigt end mit

4.b

Her får jeg 

0.00000275 Wb

(Er dog slet ikke sikker på om dette er rigtigt)

5.b

285.5 km (men det jo stort set det samme)

Opgave 7

Her får jeg 12 cm så dine 3 cm kunne sagtens være rigtigt, afhænger jo bare af hvor stor man siger båden er. Har antaget at min båd var en kasse på 15m*5m og at båden vejde 10 ton og passagererne 5.6 ton.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2018 af NP02 (Slettet)

Var i også til matemtik d. 30 maj?


Svar #8
04. juni 2018 af Aide (Slettet)

#6 Dit resultat i 4b er dog også tæt på mit, men jeg er ret sikker på, at mit er forkert, eftersom jeg glemte at inddrage antallet af spolens vindinger. Jeg fandt desuden en faktor 2 fejl i min opgave 7: hvis ikke jeg havde den fejl, ville jeg have fået 7 cm. 

#7 Ja, det var jeg også.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juni 2018 af NP02 (Slettet)

#8

Ja 7 cm giver meget god mening. Men er stadig ret meget i tvivl med min 4b for brugte bare induktionsloven uden vindinger for at finde flux for hele spolen. Men så vidt jeg kan se, har vi overordnet de fleste ens så det burde have gået meget godt.

Vil du evt. sammenligne resultater i matematik?


Svar #10
04. juni 2018 af Aide (Slettet)

#9 Jeps, det gjorde jeg også.

Ja, det kan vi godt, men der er allerede lagt facit/løsninger ud for den. Tjek eventuelt Gymnasieteachers profil.


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. juni 2018 af NP02 (Slettet)

#10

Har tjekket den men det ser kun ud til at der er til b-niveau når jeg kigger, har du et link?


Svar #12
04. juni 2018 af Aide (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. juni 2018 af NP02 (Slettet)

Mange tak du


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. juni 2018 af Oliverlund99 (Slettet)

Hmm får det samme de fleste steder.

1b får jeg også 45,5°C... 

2b, får jeg dog 0,0424 J, måske har jeg en faktor galt et sted

3c, får jeg accelerationen til 6,9 m/s^2... Er vi ikke enige om udgangspunktet er konstant effekt? 

4b, har jeg taget antal vindninger med, men ganget dem på, så fik 22 Wb, fik ikke lige drejet den korrekt kan jeg fornemme. Uden at gange fik jeg 0,00275.. 

5b, får jeg 325 km.. Men regnet ud fra bevarelse af mekanisk energi. 

5c, får jeg også 3,5*10^11. Argumenteret for magnetfeltet er homogent, er dette korrekt? 

6a, har jeg i J og ikke elektronvolt. 

6b, har jeg forkert, kunne ikke lige finde ud af hvordan den skulle løses korrekt. 

7, har jeg også 12 cm. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. juni 2018 af rasgd (Slettet)

Jeg vil også gerne have sættet tilsendt


Svar #16
05. juni 2018 af Aide (Slettet)

Kan I sætte jeres udregninger i opgave 1b ind?

Svar #17
05. juni 2018 af Aide (Slettet)

#14 Hvordan regnede du 3c?

Brugbart svar (0)

Svar #18
05. juni 2018 af Oliverlund99 (Slettet)

Brugte bare P=F*V så dividere med massen på begge sider. Så bliver konstanten bare P/M.. Så kunne jeg regne konstanten ud, ved at anvende a og V efter 0,8 sek. Så fik jeg at P/M=a*v.. og vi kender hastigheden til slut

Brugbart svar (0)

Svar #19
05. juni 2018 af Soeffi

#0. Jeg får det her, men jeg er ikke sikker på alt.

Vedhæftet fil:fys-a-04-06-2018.png

Brugbart svar (0)

Svar #20
06. juni 2018 af Michel0 (Slettet)

Hej

Jeg var også oppe til fysik a skriftlig d. 4. juni 2018; men jeg er mega nervøs for hvad jeg får - jeg er bange for at få 02 eller 4, fordi jeg slet ikke nåede at blive færdig og få løst alle opgaver - og jeg tror også at mange af de opgaver jeg har lavet er forkerte.

Kunne jeg evt. få en af jer til at kigge på min opgave - måske hvis du har tid Soeffi.... - og give et bud på hvor jeg lægger/evt. kan få af karakter...

Desuden får man kun point for de opgaver hvor man har det rigtige facit eller får man også nogle få point for de opgaver, man har forsøgt at lave - men hvor man ikke har fået det rigtige resultatet

MVH.


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.