Matematik

Potensfunktioner

07. juni 2018 af maria9310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Gør rede for potensfunktioner f(x) = b * xa. Du skal bland andet komme ind på den karakteristiske vækstegenskab, der kan udtrykkes ved formlen 1 + r = (1 + rx)a. yx 

Jeg forstår ikke det spørgsmål der er markeret med tyk skrift, hvordan finder man ud af det?? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2018 af mathon

\small \textbf{Du har:}
                     \small \frac{y_2}{y_1}=\frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a

                     \small \frac{(1+r_y)\cdot y_1}{y_1}=\left ( \frac{(1+r_x) \cdot x_1}{x_1} \right )^a             

                     \small 1+r_y= ( 1+r_x )^a                          


Svar #2
07. juni 2018 af maria9310 (Slettet)

#1 Nårh okay, men er det et bevis for 1+ry ? Hvad betyder det egentlig? 
- Er virkelig dårlig til mat...


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2018 af mathon

                \small r_y\textup{ er v\ae kstraten for funktionen}

                \small r_x\textup{ er v\ae kstraten for x}


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.