Matematik

Procent

08. juni 2018 af bobeå - Niveau: 10. klasse

Hvor mange procent er skoene billgere i internationalbutikken  i internetbutik end i sportsbutikken?

International butik 450 kr sportbutik 600 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2018 af mathon

        \small 450=(1+r)\cdot 600

         \small 1+r=\frac{450}{600}

         \small r=\frac{p}{100}=\frac{450}{600}-1

         \small p=\left (\frac{450}{600}-1 \right )\cdot 100=-25

\small \textup{ Skoene er 25 procent billgere i den internationale internetbutik end i sportsbutikken.}

         


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2018 af mathon

\small \textup{...kunne ogs\aa \ v\ae re set af:}

\small \textup{prisforskel:}
                  \small \left ( 600-450 \right )kr=150 \; kr
\small \textup{Besparelse som br\o k:}

                  \small \frac{150}{600}=\frac{15}{60}=\frac{15}{15\cdot 4}=\frac{1}{4}
\small \textup{Besparelse i procent:}

                  \small \frac{1}{4}\cdot 100\%=25\%


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2018 af AMelev

Eller 450 ud af 600 er 450/600 = 0.75 = 75%, dvs. internetprisen er 75% af butiksprisen, altså 25% mindre.


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.