Kemi

puffer

10. juni 2018 af AndersJensen123456 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan fremstiller man en puffer med en pH på 8,5?

Hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2018 af Soeffi

#0 Du har på puffer-ligningen:

pH=pK_s+log \left ( \frac{[B]}{[S]} \right )

Af den ses, at hvis du vælger en syre med pKs = 8,5 og lige dele af denne syre og dens korresponderende base, så får du en puffer med pH = 8,5.


Svar #2
10. juni 2018 af AndersJensen123456 (Slettet)

Kan du forklare det lidt mere uddybende? Måske med et eksempel?


Svar #3
10. juni 2018 af AndersJensen123456 (Slettet)

Nogen der vil hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2018 af Heptan

Man kan fx tage en syre med pKs ≈ 8,5 og så tilsætte en stærk base NaOH indtil pH = 8,5 i vandig opløsning. Når pH = pKs så er der lige store mængder af syren og basen, dvs. man har en puffer.

Det er desuden vigtigt at syren er en svag syre, dvs. 4 < pKs < 10.


Skriv et svar til: puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.