Matematik

forklaring af procent og rentesregning, gryn-formelen hjææællp tak

10. juni 2018 af sofe1 - Niveau: C-niveau

Forklar, hvordan man kan anvende procent- og rentesregning.

min forklaring: procent betyder 100 dele og bruges til beregning af moms og renter?? 
Forklar, hvordan et annuitetslån fungerer.

Redegør for GRYN-formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2018 af mathon

Et annuitetstslån fungerer på den måde, at terminsydelsen er konstant indtil lån og renter er betalt.

\small \textbf{GRYNformlen:}
                                   \small G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}

                                   \small y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2018 af AMelev

Man tager p% af et tal ved at gange tallet med p%.
fx 7% af 140 = 7%·140 = 0.07·140 = 9.8

Man lægger er procentsats p% = r til ved at gange med fremskrivningsfaktoren F = 1 + r
fx 200 + 10% af 200 = 200·(1+10%) = 200·(1+0.10) = 200·1.10
b + p% af b = b + p%·b = b + r·b = b·(1 + r) = b·F                         (b sættes uden for parentes)

Rentesregning 
Rentebeløbet R = r·Saldo, så den nye saldo er SaldoNy = Saldo + r·Saldo = Saldo·(1 + r)
Alm. fremskrivning, hvor et indsat beløb K0 står urørt i n terminer til en fast rentefod r.
Fremskrivningsformel Kn = K0·(1+r)n, hvor Kn er saldoen efter n renteterminer.
K1 = K0·(1+r)  
K2 = K1·(1+r) = K0·(1+ r)·(1+ r) = K0·(1+ r)2   
K3 = K2·(1+r) = K0·(1+ r)2·(1+ r) = K0·(1+ r)3
K4 = K3·(1+r) = K0·(1+ r)3·(1+ r) = K0·(1+ r)4 osv.


Skriv et svar til: forklaring af procent og rentesregning, gryn-formelen hjææællp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.