Kemi

Middelstærk syre

11. juni 2018 af Zeus1321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

hvorfor er det egentlig at formlen for en middelstærk syre ser ud som den gør? Jeg er ikke klar over, hvorfor man skulle tage kvadratroden af styrkekonstanten opløftet i anden og lægge det til 4!

Vedhæftet fil: Middelstærk syre.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2018 af mathon

For en middelstærk monohydron syre HA
haves:
                                                 \small \underset{\small c_s-\alpha \cdot c_s}{HA}\; +\; H_2O\; \rightleftharpoons \;\underset{\small \alpha \cdot c_s}{ A^-}\; +\; \underset{\small \alpha \cdot c_s}{H_3O^+}
\small \textup{ligev\ae gtskoncentrationer:}
       \small \textup{ligev\ae gtsbr\o k:}
                                                  \small \small \frac{\left [ A^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ HA \right ]}=K_a    

                                                  \small \frac{ \left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_a\; \; \; \; \; 0<\left [ H_3O^+ \right ]<c_s
\small \textup{hvoraf:}
                                                  \small \left [ H_3O^+ \right ]^2+K_a\left [ H_3O^+ \right ]-K_ac_s=0\; \; \; \; \; \left [ H_3O^+ \right ]>0
\small \textup{2.grads ligningen har kun en \textbf{positiv} rod:}

                                                  \small \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{-K_a+\sqrt{{K_a}^2+\mathbf{{\color{Red} 4}}K_ac_s}}{2}

                                                  \small -\log\left (\left [ H_3O^+ \right ] \right )=-\log\left (\frac{-K_a+\sqrt{{K_s}^2+4K_ac_s}}{2} \right )

                                                  \small pH=-\log\left (\frac{-K_s+\sqrt{{K_s}^2+4K_sc_s}}{2} \right )                      


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2018 af mathon

\small K_s\rightarrow K_a

                                                 \small \small \small pH=-\log\left (\frac{-K_a+\sqrt{{K_a}^2+4K_ac_s}}{2} \right )


Skriv et svar til: Middelstærk syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.