Matematik

Ligning for tangent

12. juni 2018 af benj232 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal finde en ligning for tangenten når x0=2. Går ud fra jeg skal bruge tangentens ligning. Så vil det bare være lig med y=f'(2)*(x-2)+f(2) eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2018 af SuneChr

Ja. Tangentligningen er korrekt.


Svar #2
12. juni 2018 af benj232 (Slettet)

Hele opgaven lyder: . Find en ligning for tangenten, når bomben slippes i x0 = 2. Plot den sammen med ligning 2 på foregående side og tjek, om det ligner figur 4 (indtegn gerne rumskib)

Lignign 2:f(x)=x^2-2x


Svar #3
12. juni 2018 af benj232 (Slettet)

Så skal jeg bare smide begge ligninger ind i et koordinatsystem?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2018 af PeterValberg

Plot den sammen med ....

ja, det tænker jeg, at du skal :-) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2018 af SuneChr

Indtegn de to funktioners kurver i samme koordinatsystem.
Man har da parablen med dens tangent i (2 , f (2))


Svar #6
12. juni 2018 af benj232 (Slettet)

Kan ikke sætte f'(2)*(x-2)+f(2) sætte det ind i et koordinatsystem i nspire, nogen der ved hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2018 af SuneChr

Excel
SP 120620181351.JPG

Vedhæftet fil:SP 120620181351.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2018 af PeterValberg

så benyt først TI-nspires kommando:   tangentline(f(x),x,2) 
til bestemmelse af tangentens ligning og plot den.
Du skal have defineret forskriften for f først.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. juni 2018 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #10
12. juni 2018 af benj232 (Slettet)

Hvad har du skrevet for at definere den, da mit Nspire slet ikke vil registrere det ellers gør jeg det forkert


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. juni 2018 af PeterValberg

Jeg definerede forskriften for f med definitionslighedstegnet := altså:

f(x){\color{Red} :=}x^2-2x

ligningen for tangenten skrev jeg bare direkte ind i graftegneren

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
12. juni 2018 af benj232 (Slettet)

Sådan, nu har jeg det også. Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.