Matematik

fortjeneste

15. juni 2018 af bobeå - Niveau: 10. klasse

Hvis man kender pris uden fortjeneste eksempel 50 kr  fortjeneste i % 12 %

Hvordan finder man fortjeneste i kr?

og pris med fortjeneste 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2018 af StoreNord

12% af 50 kr er 6% af 100 kr = 6 kr


Svar #2
15. juni 2018 af bobeå

hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2018 af PeterValberg

Hvis 50 kr er prisen uden fortjeneste og fortjenesten skal være 12%
så skal prisen med fortjeneste være 50 kr plus 12% af 50 kr.

1% af 50 kr bestemmes ved at dividere med 100 (og gange med 1)
12% af 50 kr bestemmes således ved at dividere med 100 og gange med 12

12% af 50 kr = 50/100*12 = 0,5*12 = 6

som skal lægges til de 50 kr, så prisen med fortjeneste (salgsprisen) er lig med 56 kr.

Alternativt kan du gange 50 med 1,12 hvilket svarer til at lægge 12% til:

pris med 12% fortjeneste = 50*1,12 = 56 kr.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. juni 2018 af mathon

Det blev regnet ud i #1 ved brug af halv gange dobbeltmetoden
men du søger nok:

               fortjeneste:                           (50 kr) · 0.12 =   6 kr
               pric inc. fortjeneste:              (50 kr) · 1.12 = 56 kr       


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2018 af StoreNord

Procent er hundrede-dele

Okay.


Skriv et svar til: fortjeneste

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.