Kemi

Airbag

23. juni 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er forholdet  mellem tryk og volumen i en airbag når man ændre på det ift. idealgasligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2018 af Heptan

\\ pV=nRT


Svar #2
24. juni 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Men hvordan forklare jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2018 af Heptan

Det aktive stof i airbags er natriumazid, NaN3. Det dekomponerer jf. reaktionen:

NaN3 → Na + N2       (ikke afstemt)

Metallisk natrium bliver neutraliseret ved flere følgende reaktioner. N2 er en inert gas som fylder airbaggen. Således er den totale stofmængde n = konstant, men der bliver udviklet gas, så trykket p i airbaggen stiger voldsomt. Hvis man antager at nRT = konstant, så må det betyde at en stigning i trykket p bliver modvirket af en stigning i volumen V. Det er fordi trykket p ønsker at udligne med atmosfærestrykket indtil der er "tryk-ligevægt".


Skriv et svar til: Airbag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.