Matematik

Potens

26. juni 2018 af Annemariehansen - Niveau: 8. klasse

Hvad er 

ab3

2x2 

3xy3 

3*4y3*2y2

håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2018 af Eksperimentalfysikeren

Potensen har højere prioritet end de øvrige regneregler. Det vil sige, at man skal behandle potensen først og resten bagefter. I det første tilfælde, ab3 = a*b*b*b.

Prøv de andre.


Svar #2
26. juni 2018 af Annemariehansen

okay, så 2x2 = 2x*2x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2018 af jnl123

2*(x2)=2*(x*x)

og

(2*x)2=(2*x)*(2*x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juni 2018 af Anders521

Er det meningen at hvert enkelt udtryk skal omskrives? Men der er mange måder at omskrive dem til. Eksempelvis er

         \small a\cdot b^3=a\cdot b\cdot b \cdot b=\sqrt{a} \cdot \sqrt{a} \cdot b\cdot b \cdot b= \sqrt{a} \cdot \sqrt{a} \cdot \sqrt[3]{b} \cdot \sqrt[3]{b^2} \cdot b=...


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juni 2018 af StoreNord

3*4y3*2y2          er          12y5


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. juni 2018 af Eksperimentalfysikeren

#2: Du skal huske, at potensopløftningen skal ske først og kun  med det nærmeste: 2x2 = 2*x*x.


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.