Kemi

Mængdeberegning + pH !!!!!!!HJÆLP!!!!

15. juli 2018 af trunzze - Niveau: A-niveau

Ascorbinsyre: Molarmassen af ascorbinsyre er 176 g/mol. Ascorbinsyre er en svag diprot syre med pKs værdierne 4,2 og 11,6. Syrekarakteren af ascorbinsyre skyldes keto-enol tautomeri i strukturen. Hvilket rumfang 0,100 M NaOH skal der sættes til 100 mL 0,02 M acorbinsyreopløsning for at opløsningens pH bliver 4,2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juli 2018 af mathon

                         \small n(H_2Asc)=\left (0.100\; L \right )\cdot \left (0.02\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.002\; mol

                         \small pH=4.2+\log\left ( \tfrac{\alpha }{1-\alpha } \right )        \small \textup{for at opn\aa \ pH=4.2}

\small \textup{kr\ae ves:}              \small \frac{\alpha}{1-\alpha}=1     
\small \textup{hvoraf:}

                        \small \alpha=\tfrac{1}{2}
\small \textup{dvs}
                        \small n\! \left (NaOH \right )=\tfrac{1}{2}\cdot n\! \left ( H_2Asc \right )=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 0.002\; mol \right )=0.001\; mol=V\cdot \left ( 0.100\; \tfrac{mol}{L} \right )

                        \small V_{NaOH}=\tfrac{0.001\; mol}{0.100\; \tfrac{mol}{L}}=0.01\; L=10\; \; mL

Der skal tilsættes 10 mL 0,100 M NaOH til 100 mL 0,02 M acorbinsyreopløsning for at opløsningens pH bliver 4,2.


Skriv et svar til: Mængdeberegning + pH !!!!!!!HJÆLP!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.