Matematik

Inspektionsbevis

17. juli 2018 af Mathian - Niveau: B-niveau

Skal bevise sætningen ved hjælp af inspektion, men tvivler hvad (...) betyder? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juli 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juli 2018 af peter lind

Du skal bevise at det gælder for n=1, hvilket er nemt. Du får 1 = 12 Dernæst skal du vise det gælder for n = 2- Derefter for n = 3 o.s.v.


Svar #3
18. juli 2018 af Mathian

Hvad betyder +...+ i formlen ?

Betyder det "osv"? 

Kan du vise mig helt præcist hvordan du bruger formlen? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juli 2018 af SuneChr

n      2n - 1                                                 n2   
1         1          1                                      =  1
2         3          1 + 3                                =  4
3         5          1 + 3 + 5                          =  9 
4         7          1 + 3 + 5 + 7                    = 16
5         9          1 + 3 + 5 + 7 + 9              = 25
6       11          1 + 3 + 5 + 7 + 9 + 11      = 36

Summen af de n første ulige tal er lig med kvadratet på n.
 


Svar #5
18. juli 2018 af Mathian

Tak for din forklaring, nu har jeg forstået det :))


Skriv et svar til: Inspektionsbevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.