Matematik

vektorer?

10. august 2018 af Emmaa1212 - Niveau: B-niveau

plzz hjælp med de to opgaver omhandlende vektorer 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2018 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. august 2018 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. august 2018 af mathon

Opgave 1

             a)
                           \small \overrightarrow{v}=\overrightarrow{a}+\overrightarrow{b}+\overrightarrow{c}

                           \small \overrightarrow{v}=\begin{pmatrix} 4\\7\\ \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 10\\-1 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 8\\3\\ \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4+10+8\\7+(-1)+3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 22\\9 \end{pmatrix}

             b)
                           \left |\overrightarrow{v} \right |=\sqrt{22^2+9^2}=\sqrt{565}


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. august 2018 af mathon

korrektion:

Opgave 1

             a)
                           \small \overrightarrow{v}=\overrightarrow{a}+\overrightarrow{b}{\color{Red} -}\overrightarrow{c}

                           \overrightarrow{v}=\begin{pmatrix} 4\\7\\ \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 10\\-1 \end{pmatrix}{\color{Red} -}\begin{pmatrix} 8\\3\\ \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4+10{\color{Red} -}8\\7+(-1){\color{Red} -}3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 6\\3 \end{pmatrix}

             b)
                           \left |\overrightarrow{v} \right |=\sqrt{6^2+3^2}=\sqrt{45}=3\sqrt{5}


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. august 2018 af mathon

Opgave 2

             a)
                           \small \small\cos(\varphi) =\frac{\overrightarrow{u}\cdot \overrightarrow{v}}{\left |\overrightarrow{u} \right |\cdot \left |\overrightarrow{v} \right |}         \small \textup{hvor }\varphi \textup{ er vinklen mellem vektorerne }\overrightarrow{u}\textup{ og }\overrightarrow{v}

             b)
                           \small \textup{Beregn den t-v\ae rdi for hvilken }
                          \small \small \overrightarrow{u}\cdot \overrightarrow{c}=0         


Svar #6
10. august 2018 af Emmaa1212

tusind tak:) 


Skriv et svar til: vektorer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.