Matematik

Regneforskrifter

11. august 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal opstille en regneforskrift, hvor månedslønnen til at begynde med er 18000, og månedslønnen skulle gerne stige 3% for hvert år

x er antal år og y er lønnen i kroner, mit spørgsmål er så om dette er en regneforskrift?

f(x)=18000*(1+0,03)^x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2018 af Larxx

f(x)=1800*(1+,003)^{12}


Svar #2
11. august 2018 af Emilie50 (Slettet)

Men altså det er en funktion, så der skal vel indgå et x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2018 af Larxx

Hvad er dit eget bud ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. august 2018 af JulieW99

Ja, og det er den korrekte forskrift du har skrevet op. :)

- - -

Vh Julie


Svar #5
11. august 2018 af Emilie50 (Slettet)

Ja, men mit spørgsmål er om f(x)=18000*(1+0,03)^x er en regneforskrift, for når jeg skriver den i geogebra, så kommer der ikke noget frem


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. august 2018 af Larxx

Flot :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. august 2018 af mathon

               \begin{array}{lccl} f(x)&=&18'000\cdot 1.03^x&x\in\mathbb{N}_0 \end{array}


Svar #8
11. august 2018 af Emilie50 (Slettet)

Okay, kan du forklare den sidste del med de der tegn, for det er kun c-niveau matematik?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. august 2018 af JulieW99

Det er det. I GeoGebra skal du dog bruge . i stedet for ,

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. august 2018 af Larxx

Har du fået det til at virke ? Emilie50


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. august 2018 af StoreNord

I Geogebra skal du skrive:
                    f(x)=18000(1+0.03)^x             
Måske med to kineserhatte.
Punktum i stedet for komma.
x-akse:y-akse    forhold:      1:1000


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. august 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-08-11 13-22-59.png


Skriv et svar til: Regneforskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.