Matematik

akut hjælp

14. august 2018 af AmiraKh - Niveau: A-niveau

Hej jeg ville spørger om det var muligt at en sød sjæl herinde ville være hjælpende med at starte mig igang med hele opgave 1 - er nemlig gået helt i stå :/ håber jeg høre fra jer :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2018 af Moderatoren

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2018 af guuoo2 (Slettet)


Svar #3
14. august 2018 af AmiraKh

jeg forstår bare slet ikke opgaven, jeg ved ikke helt hvordan jeg skal komme igang 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2018 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Brug cosinusrelationen

cos A = (b2 + c2 - a2)/(2*b*c)

Med værdierne indsat fås

cos v = (802 + 602 - 902)/(2*80*60)  <=>

cos v = 0,197916667  <=>

v = 78,5848o

b)

Der er tale om en retvinklet trekant, så vi kan bruge:

tan v = modstående katete / hosliggende katete

Som giver

tan v = h / 60  <=>

h = 60 * tan 78,5848o = 297 cm

c)

Vi skal først finde t.

Vi har 

cos v = 60 / (t+70)  <=>

t+70 = 60 / cos v  <=>

t = 60/cos v - 70  <=>

t = 60 / cos78,5848o - 70   <=>

t = 233 cm

Vi finder arealet ved at gange dette med bredden:

A = 233 cm * 65 cm = 15155 cm2


Skriv et svar til: akut hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.