Kemi

Enhedsberegning

15. august 2018 af Chris2013 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Jeg har vedhæftet etnihen Der kan forklare hvordan de får enhederne til at gå op.. opgaven er vedhæftet

Svar #1
15. august 2018 af Chris2013 (Slettet)

En der kan forklare hvordan de får enhederne til at gå op **

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2018 af AngelOneOne

Hej,

Ved: \frac{UI/mL}{UI/mg} = \frac{mL}{mg} fordi UI udligner hinanden

Ved: \frac{mg/mL}{mg/mmol}=\frac{mmol}{mL} fordi mg udligner hinanden da, du når du dividerer med en brøk (mg/mmol) ganger med den omvendte brøk, så den bliver: \frac{mg}{mL}\cdot \frac{mmol}{mg}=\frac{mmol}{mL}

Ved: \frac{mmol}{mL}=\frac{mol}{L} ganger du bare begge med 1.000 for at få hhv. mol (1.000 mmol) og L (1.000 mL). Ved: \frac{mol}{L}=\frac{mol}{Kg} antager du at 1 L af opløsningen vejer 1 Kg - Altså har en massefylde på 1,0.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Enhedsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.