Matematik

Differentialligning

16. august 2018 af elb93 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Har problemer med at løse følgende opgave:

Efterspørgslen efter en given vare udtrykkes som funktion af P på formen
D(P)=40-1*P

efterspørgslen som
S(P)=10+0,5*P

Prisen P = P(t), varierer over tid og ændringer i prisen kan skrives som forskellen mellem udbud og efterspørgsel:
P=λ*[D(P) - S(P)]

Hvor λ er en positiv konstant.

1. find den generelle løsning til ligningen

2. er løsningen stabil

3. Find den specifikke løsning, når P(0)=30

Er lidt på bar bund ift. denne opgave. Håber på lidt hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2018 af Soeffi

#0...Der menes nok: P' = λ·[D(P(t)) - S(P(t))] = λ·[40-P - (10+0,5P)] = λ·(30 - 1,5·P)

Du skal løse en differentialligning på formen y' =  1,5·λ·(20 - y).


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.