Matematik

Hjælp til andengradspolynomier... tror jeg da det er? ;)

19. august 2018 af JamenHejDa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder sådan her:

Hvordan bestemmer jeg a og b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2018 af mathon

Det er en lineær funktion.


Svar #2
19. august 2018 af JamenHejDa (Slettet)

I så fald, hvordan bestemer jeg a og b i den lineære funktion? ^#1


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. august 2018 af mathon

            \small 5a+b=-10
         -  \small \underline{3a+b=6}
            \small 2a \; \; \; \;\; \; = -16
            \small a \; \; \; \;\; \;\;\; = \; -8  
\small \textup{som indsat i}
            \small 3a+b=6
\small \textup{giver:}
            \small 3\cdot (-8)+b=6
            \small b=30           


Svar #4
19. august 2018 af JamenHejDa (Slettet)

Tusind tak! Jeg fandt ud af, at a=8 & b=34.

Er det korrekt?


Svar #5
19. august 2018 af JamenHejDa (Slettet)


Svar #6
19. august 2018 af JamenHejDa (Slettet)

ops, havde byttet om på nogle tal. du havde fat i de rigtige tal ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2018 af ringstedLC

Andengradspolynomium?: Der er ikke x2

Tip: Lad a og b blive i din udregning og undlad at skrive: a = to gange i samme linje. Og endelig; kontroller selv din forskrift:


Skriv et svar til: Hjælp til andengradspolynomier... tror jeg da det er? ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.