Matematik

Procent

26. august 2018 af KennethLarsens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder fast i en matematik opgave. 

Vitalkapaciteten er den maksimale mængde luft en person kan puste ud efter en dyb indåning. I en hf klasse har man for pigerne målt sammenhørende værdier af højde og vital-kapacitet. 

Højde i meter: 1,56 1,6 1,62 1,65 1,67 1,69 1,72 1,74 1,75 1,78 1,8

Vital kapacitet: 3 3,3 3,2 3,6 3,7 3,7 4 4,3 4,3 4,5 4,6

Dette kan beskrives ved funktionen F(x)=b*x^a

F(x)= vital kapacitet i liter

x = højde målt i meter

Bestem tallene a og b ved potensregression:

b=0,75

a=3,11

hvor mange procent er Zarahs vitalkapacitet større end Annes ifølge modellen?

Zarah er 10 % højere end Anna

Hvordan udregens dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2018 af London21 (Slettet)

Du skal bruge Fy-formlen for at udregne højderne


Svar #2
26. august 2018 af KennethLarsens (Slettet)

Hvad er fy formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2018 af mathon

              \small F(x)=0.745168\cdot x^{3.113895}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2018 af mathon


             \small 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Zarah er 10% højere end Anna:

xZarah = 1,10*xAnna

Hvis man indsætter dette i formlen, fås

FZarah = 0,75 * (1,10*xAnna)3,11  <=>

FZarah = 1,103,11 * 0,75*xAnna3,11  <=>

FZarah = 1,35 * FAnna

Så hendes vitalkapacitet er 35% større.


Svar #6
26. august 2018 af KennethLarsens (Slettet)

Jeg forstår ikke helt det første. Hvad betyder xZarah = 1,10*anna?


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

x i formlen betegner personernes højde.

xZarah er Zarahs højde og xAnna er Annas højde.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2018 af mathon


             \small \small 1+r_y= 1.1 ^{3.113895}=1.34553

             \small \small r_y=\frac{p_y}{100}=0.34553

             \small \small p_y=34.553\%

Zarah, der er 10% højere end Anna, har en vitalkapacitet der er 34,6% større end Annas.


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.